sobota, 23 lipca 2016

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

 Składniki

  • 600 g miąższu arbuzowego
  • 200 g truskawek
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 200 g sera typu greckiego


Przygotowanie


Truskawki myjemy, miąższ z arbuza dzielimy na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki poza serem oraz jedną łyżką mięty, którą zostawiamy do dekoracji.
Miksujemy składniki w blenderze, a następnie chłodzimy całość w lodówce.

Jak podawać

Przed podaniem przelewamy chłodnik do miseczek, posypujemy pokruszonym serem feta oraz miętą. Można dodatkowo dodać do każdej miseczki po kostce lodu.

przepis ze strony www.kuchnialidla.pl