2 jajka
2 łyżki mąki (na 1 jajko, 1 łyżka mąki)
masło do smażenia
sól
Przygotowanie
Żółta oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno (dodać odrobinę soli). W drugiej misce roztrzepać żółtka. Następnie cały czas ubijając dodawać stopniowo żółtka. Nie przestając mieszać dodawać powoli mąkę. Wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć z jednej i drugiej strony.
2 łyżki mąki (na 1 jajko, 1 łyżka mąki)
masło do smażenia
sól
Przygotowanie
Żółta oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno (dodać odrobinę soli). W drugiej misce roztrzepać żółtka. Następnie cały czas ubijając dodawać stopniowo żółtka. Nie przestając mieszać dodawać powoli mąkę. Wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć z jednej i drugiej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz