środa, 17 grudnia 2014

Blanszowany groszek cukrowy


Składniki

opakowanie groszku cukrowego
szczypta soli
łyżka oliwy z oliwek


Przygotowanie

Groszek należy umyć, obciąć obydwa końce. W tym czasie w garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min. Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucić do miski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili odlej wodę i uzupełnij nową wodą. Odcedź groszek, ułóż na talerzu, polej oliwą z oliwek. Gotowe :)

Przygotowanie

Krok 1

Groszek umyć, lekko sciąć obydwa końce, usunąć ewentualne włókna.

Krok 2

W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min.

Krok 3

Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucic do miaski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili zlej wodę i dolej nowej zimnej.

Krok 4

Odcedź groszek, ułuż na talerzu, polej owilą z oliwek. Gotowe :)
- See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przystawki/groszek-cukrowy-blanszowany/#sthash.3lPdCJJE.dpuf

Przygotowanie

Krok 1

Groszek umyć, lekko sciąć obydwa końce, usunąć ewentualne włókna.

Krok 2

W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min.

Krok 3

Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucic do miaski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili zlej wodę i dolej nowej zimnej.

Krok 4

Odcedź groszek, ułuż na talerzu, polej owilą z oliwek. Gotowe :)
- See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przystawki/groszek-cukrowy-blanszowany/#sthash.3lPdCJJE.dpuf

Przygotowanie

Krok 1

Groszek umyć, lekko sciąć obydwa końce, usunąć ewentualne włókna.

Krok 2

W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min.

Krok 3

Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucic do miaski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili zlej wodę i dolej nowej zimnej.

Krok 4

Odcedź groszek, ułuż na talerzu, polej owilą z oliwek. Gotowe :)
- See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przystawki/groszek-cukrowy-blanszowany/#sthash.3lPdCJJE.dpuf

Przygotowanie

Krok 1

Groszek umyć, lekko sciąć obydwa końce, usunąć ewentualne włókna.

Krok 2

W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min.

Krok 3

Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucic do miaski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili zlej wodę i dolej nowej zimnej.

Krok 4

Odcedź groszek, ułuż na talerzu, polej owilą z oliwek. Gotowe :)
- See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przystawki/groszek-cukrowy-blanszowany/#sthash.3lPdCJJE.dpuf

Przygotowanie

Krok 1

Groszek umyć, lekko sciąć obydwa końce, usunąć ewentualne włókna.

Krok 2

W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min.

Krok 3

Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucic do miaski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili zlej wodę i dolej nowej zimnej.

Krok 4

Odcedź groszek, ułuż na talerzu, polej owilą z oliwek. Gotowe :)
- See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przystawki/groszek-cukrowy-blanszowany/#sthash.3lPdCJJE.dpuf

Przygotowanie

Krok 1

Groszek umyć, lekko sciąć obydwa końce, usunąć ewentualne włókna.

Krok 2

W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min.

Krok 3

Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucic do miaski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili zlej wodę i dolej nowej zimnej.

Krok 4

Odcedź groszek, ułuż na talerzu, polej owilą z oliwek. Gotowe :)
- See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przystawki/groszek-cukrowy-blanszowany/#sthash.3lPdCJJE.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz