230 g mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
100 g gorzkiej czekolady, posiekanej
2 jajka
150 ml kwaśnej śmietany
150 jogurtu naturalnego
70 g brązowego cukru
70 g białego cukru
80 ml oleju rzepakowego
330 g malin (mogą być mrożone)
Przygotowanie
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukry. Następnie dodać pokrojoną w małe kawałki czekoladę. W drugim naczyniu wymieszać: jajka, śmietanę i olej. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać. Dodać maliny i gotową masę przelać do foremek na muffinki. Piec w temperaturze 200ºC przez około 30 minut.
Wychodzi około 15 sztuk
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz