Składniki
250 ml ciepłej wody (2,5 MT)
1 jajko
4 łyżki oleju lub oliwy
550 g mąki pszennej
Przygotowanie
Wszystko umieścić w Thermomixie w podanej kolejności. Ustawić: czas 1 min obroty pozycja Interwał. Gotowe ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, wycinać kółka szklanką i sklejać pierogi z dowolnym farszem.
doskonały przepis, dziękuję, pierogi wyszły doskonałe - ciasto sprężyste, nie rozkleił się ani jeden w gotowaniu, pycha!
OdpowiedzUsuńHaving read this I thought it wwas really informative.
OdpowiedzUsuńI appreciate you spending some tikme and energy to putt this
short aticle together. I once again find myself personally spending way too muc time both reading and commenting.
But so what, it was still worthwhile!
Co znaczy ustawić obroty na interwał?
OdpowiedzUsuńW moim thermomix są obroty 1 1,5 2 2,5
Wyprobowalam wyszlo bardzo dobrze. Super przepis
OdpowiedzUsuń