czwartek, 11 października 2012

Ciasto na pierogi w Thermomixie

Składniki

250 ml ciepłej wody (2,5 MT)
1 jajko
4 łyżki oleju lub oliwy
550 g mąki pszennej

Przygotowanie

Wszystko umieścić w Thermomixie w podanej kolejności. Ustawić: czas 1 min obroty pozycja Interwał. Gotowe ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, wycinać kółka szklanką i sklejać pierogi z dowolnym farszem.

4 komentarze:

  1. doskonały przepis, dziękuję, pierogi wyszły doskonałe - ciasto sprężyste, nie rozkleił się ani jeden w gotowaniu, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Having read this I thought it wwas really informative.
    I appreciate you spending some tikme and energy to putt this
    short aticle together. I once again find myself personally spending way too muc time both reading and commenting.
    But so what, it was still worthwhile!

    OdpowiedzUsuń
  3. Co znaczy ustawić obroty na interwał?
    W moim thermomix są obroty 1 1,5 2 2,5

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyprobowalam wyszlo bardzo dobrze. Super przepis

    OdpowiedzUsuń