Czas gotowania: 2 h
I etap gotowania:
Najpierw wrzucamy:
3 kg pomidorów (bez skóry)
3 papryki (kolorowe)
po pewnym czasie dorzucamy (po ok 30 min):
1 kg cebuli
1 puszka ananasa (średniej wielkości)
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 maly czosnek (główka, polski)
po 1,5 h dorzucamy:
0,5 łyżeczki chili
1 łyżka pieprzu
2 łyżki papryki słodkiej
1 łyżeczka curry
3 łyżeczki soli
2 łyżki musztardy
1 szklanka octu (dałam mniej)
3 szklanki cukru (dałam mniej)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
(rozmieszanej w małej ilości soku z ananasa)
gorący sos wlewamy do czystych słoików
i kładziemy na zakrętce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz