Składniki
sałata lodowa
rukola
roszponka
pomidorki koktajlowe
ogórek
100 g - sera fety
100 g - mozzarelli
100 g - sera pleśniowego
jogurt grecki
sok z cytryny
sól
pieprz
miód płynny
prażone pestki dyni
prażony sezam
Przygotowanie
Z sałaty lodowej wybić głąb (mocnym uderzeniem o deskę),
poszarpać do miski lub na duży talerz. Dodać rukolę i roszponkę.
Dorzucić połówki pomidorków i kawałek pokrojonego w słupki ogórka.
Rozdrobnić wszystkie sery (mozzarellę najlepiej pokroić w kostkę) i
posypać nimi sałatę. Na środku ułożyć jogurt wymieszany z sokiem z
cytryny, przyprawiony solą i pieprzem. Wszystko polać miodem, posypać
pestkami dyni i sezamem.
ze strony
ewawachowicz.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz