Składniki
4 kotleciki jagnięce
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki suszonego rozmarynu
2 łyżki świeżej mięty, posiekanej
1 łyżka świeżego tymianku
1 ząbek czosnku, drobno posiekanego
sól
2 łyżki suszonego rozmarynu
2 łyżki świeżej mięty, posiekanej
1 łyżka świeżego tymianku
1 ząbek czosnku, drobno posiekanego
sól
pieprz
Przygotowanie
Siekamy miętę i tymianek. Kroimy bardzo drobno czosnek. Posiekane zioła i czosnek mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Dodajemy suszony rozmaryn. Mieszamy. Nacieramy dokładnie kotleciki marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.
Obieramy ziemniaki. Gotujemy, aby były lekko miękkie. Studzimy. Ugotowane i ciepłe ziemniaki kroimy w paski o szer. ok 1 cm. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy.
Smażymy kotleciki 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso ładnie się zarumieniło.Kotleciki podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i zieloną sałatką.
Przygotowanie
Siekamy miętę i tymianek. Kroimy bardzo drobno czosnek. Posiekane zioła i czosnek mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Dodajemy suszony rozmaryn. Mieszamy. Nacieramy dokładnie kotleciki marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.
Obieramy ziemniaki. Gotujemy, aby były lekko miękkie. Studzimy. Ugotowane i ciepłe ziemniaki kroimy w paski o szer. ok 1 cm. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy.
Smażymy kotleciki 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso ładnie się zarumieniło.Kotleciki podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i zieloną sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz