Składniki
woda – 2 l
miód lipowy – 100 g
goździki – 4 szt.
laska cynamonu – 1 szt.
imbir – 3 plastry
jabłka suszone – 50 g
gruszki suszone – 50 g
morele suszone – 50 g
miód lipowy – 100 g
goździki – 4 szt.
laska cynamonu – 1 szt.
imbir – 3 plastry
jabłka suszone – 50 g
gruszki suszone – 50 g
morele suszone – 50 g
śliwki suszone – 50 g
Przygotowanie
Przygotowanie
Gotujemy kompot
Wodę zagotowujemy z miodem i przyprawami. Owoce płuczemy, kroimy i dodajemy do gotującej się wody z przyprawami. Gotujemy ok. 5-7 minut.
Studzimy kompot
Odstawiamy pod przykryciem na 15-20 minut. Kompot możemy podawać na gorąco lub na zimno.
przepis pochodzi ze strony www.kuchnialidla.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz