I etap
Składniki
Składniki
5 kg pomidorów (bez skórek, pokrojone na 2-4 kawałki)
1 kg kwaśnych jabłek (obranych, z wyciętymi środkami i pokrojone na kawałki)
1 kg papryki słodkiej (wycięte środki i pokrojone na kawałki)
1 kg marchwi (obrana i pokrojona na kawałki)
3-5 szt czuszki (u mnie papryczka
chili)
Przygotowanie
Wszystko wrzucamy do garnka (dużego) i gotujemy 2h.
Przygotowanie
Wszystko wrzucamy do garnka (dużego) i gotujemy 2h.
II etap
po 1,5 h dodajemy
Składniki
po 1,5 h dodajemy
Składniki
250 g czosnku
250 g octu (ja dałam mniej)
250 g cukru (ja dałam mniej, niecałe
200 g)
0,5 l oleju
Przygotowanie
Wszystkie pozostałe składniki wrzucamy do gotującego się sosu i jeszcze ok 30 min gotujemy na małym ogniu.
Przygotowanie
Wszystkie pozostałe składniki wrzucamy do gotującego się sosu i jeszcze ok 30 min gotujemy na małym ogniu.
Na koniec wszystko miksujemy w
blenderze i przelewamy do wyparzonych słoików. Stawiamy gorące do góry dnem i zostawiamy tak aż do wystygnięcia.
Uwaga!!! Ja zrobiłam z połowy
przepisu i ledwo zmieściłam się w 5 litrowym garnku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz