Składniki
500 g ziemniaków, obranych, wypłukanych, pokrojonych w ćwiartki, wysuszonych
2 ząbki czosnku (posiekane lub przeciśnięte przez wyciskarkę)
25 g masła
2 szczypty rozmarynu suszonego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
25 g masła
2 szczypty rozmarynu suszonego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
Przygotowanie
Blachę wykładamy
papierem do pieczenia. Do miski wrzucamy przygotowane ziemniaki, polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek, dodajemy 2
posiekane ząbki czosnku, dodajemy 2 szczypty suszonego rozmarynu , 25 g
masła porwanego na mniejsze kawałki. Całość mieszamy, przyprawiamy sola i
pieprzem. Mieszamy. Przekładamy na blachę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C
na mniej więcej 40 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz